Hvordan markedsføre dine produkter eller tjenester på nettet?

Har du tenkt å investere penger i markedsføring av dine produkter eller tjenester på internett? Da er det viktig at du er klar over hvilke alternative løsninger som passer deg og dine behov best.

Ettersom Google og Facebook er de to kanalene som høyst sannsynlig vil skaffe deg mest trafikk til nettsiden din, er det ikke rart at det er nettopp disse kanalene flesteparten foretrekker for online markedsføring i dag.

Markedsføring på Google

Via Google AdWords kan du skaffe deg dine egne annonser, og hvilke søkeord som du ønsker at annonsene dine vil få treff på. Da velger du selvsagt også selv hvilket innhold annonsen skal ha, og hvilken nettside dine potensielle kunder lander på når de klikker på annonsene dine. Det samme gjelder hvis du bruker Youtube for annonsering, som også eies og drives av Google. Husk at du må koble til et kredittkort for betaling av annonseringen.

Markedsføring via nettaviser

Banner-annonser fra diverse populære nettaviser er også et godt alternativ for at folk skal kunne se annonsene dine. Denne typen annonsering er imidlertid betydelig mer kostbar enn annonsering på Google eller Facebook. Det sagt, i de fleste tilfeller vil du kunne få gode rabatter på denne type medier. For å finne annonsepriser og annen informasjon, klikker du deg inn på det mediet som du synes er interessant og finner lenken til priser og annen informasjon, enten nederst på nettsiden eller i toppmenyen.

Markedsføring på Facebook

Hvis du vurderer å annonsere på for eksempel Facebook, må du først og fremst opprette en egen Facebook-side for butikken eller bedriften din. Deretter logger du deg inn på kontoen din som enkeltperson og klikker på en hvit trekant som finnes øverst i høyre hjørne på siden. Velg deretter «opprett annonse». Hvis du for eksempel ønsker å annonsere på Instagram, følger du den samme prosedyren, da også denne kanalen eies og drives av Facebook. Andre alternativ er Twitter, Linkedin, Snapchat og andre sosiale mediers egne annonseringsmuligheter.

Lykke til!