Kom i gang som blogger!

Det første og viktigste du bør tenke over hvis du vil starte din egen blogg, er hvilket tema den skal ha. Du må finne noe som du brenner for og som du ønsker å formidle til andre. En annen viktig ting er at du finner et catchy domene (navn på bloggen) som passer til innholdet på bloggen din.

Konkurransen om lesere på nettet er beinhard, så du bør velge et tema som angår mange mennesker på nettet. Hvis du for eksempel har noen gode råd om hvordan du får barn til å spise sunnere mat – da er det bare å sette i gang og blogge!

Skap din egen skrivestil

Det neste steget for deg er å kartlegge hvordan du kan gjøre bloggen din spennende og fengslende for leserne dine.

Bruk den bloggplattformen som passer best for deg

I den travle hverdagen vår skal allting gå veldig fort. En måte å få bloggen din raskt opp å gå på, er å dra nytte av noen av de allerede etablerte bloggsamfunn der ute. To eksempler av disse er WordPress og blogg.no.

Den største fordelen for deg ved å bruke disse plattformene, er at du raskere vil kunne skaffe deg nye lesere. Dessuten blir du da en del av de større bloggsamfunn der ute.

Begrens mengden tekst på bloggen din. Ingen gidder å lese en hel roman, og ikke vær redd for å uttrykke følelsene dine. Det som er viktig er at leserne føler at de blir mer kjent med deg som person etter hvert som du legger ut bloggtekster.

Du velger selv om du vil blogge hver dag, hver uke, eller en gang i måneden. Det som er viktigst er at du alltid har noe interessant å skrive om. På den måten vil leserne dine vende tilbake til bloggen din. Vær tålmodig. Skriv jevnt og trutt en periode, og bare hold det gående. Du vil etter hvert se gode resultater.

Lykke til!