Må Du Ha Mastergrad I Journalistikk For Å Bli En God Blogger?

PÅ INGEN MÅTE

Alle kan lære seg å skrive godt blogginnhold som tiltrekker seg og underholder lesere, uansett hvilken bakgrunn de har. Det kreves selvsagt visse egenskaper for å bli en god blogger, men disse kan læres ved hjelp av skrivetrening, endring av tankemønsteret og øving, øving og mer øving.

Det beste utgangspunktet ditt er hvis du kjenner deg selv igjen i noen av egenskapene som kreves!

Du må kunne formidle ditt budskap gjennom teksten

Det sier seg selv at det å kunne skrive tekster i seg selv er et krav for å kunne mestre den kunsten som blogging jo er. Blyanten din, tastaturet, altså, er ditt våpen og er mediet som formidler det du har på hjertet.

Du må dele tankene dine med andre mennesker på en særegen, men lett forståelig måte.

Nøkkelen til suksess er ikke å skrive som en proff journalist, men tvert imot som det individet du er. Du skal jo ikke skrive innlegg for et bokforlag eller innlegg for aviser. Tvert imot, du skal kun formidle et budskap som du synes er viktig med dine egne tanker og ord, pakket pent inn på din egen måte med dine særpreg som blogger.

Disiplin

Som med alle andre yrker, kreves det også god disiplin av deg hvis du skal bli en god suksessrik blogger. Ikke bare yrker, men selv med en hobby kreves det god disiplin. Som blogger, trenger du faktisk enda en ekstra liten dose disiplin. Sett opp en timeplan – og følg den! Sett opp passe tid for når du skriver bloggposter, promotering på sosiale medier, kommentarer til leserinnlegg, osv.

Hvis du skal opparbeide deg en lojal tilhengerskare, må du kunne skape relasjoner til leserne dine og andre bloggere, i tillegg til god markedsføring.

Vær åpen for å lære nye ting

Ha en god attitude og vær alltid åpen for å lære nye ting. Til og med de aller beste bloggerne i verden er i konstant læremodus.