Uten En Mobilvennlig Nettside Mister Du Kunder!

Hvor mange venner eller familiemedlemmer har du som ikke har en smarttelefon i dag? Det er høyst sannsynlig flere enn bare en person, ikke sant? En av de dårligste taktikkene du kan ha, er derfor å prøve å tvinge dine kunder og kontakter til å navigere seg rundt på en hjemmeside som ikke er tilpasset for mobilbruk. Dette vil gå utover både konkurransekraften og den økonomiske veksten for foretaket ditt.

Nesten hver eneste uke dukker det opp bedre og raskere mobiltelefoner på markedet. Ettersom mobiltelefonen i dag har erstattet bortimot alle oppgaver som du tidligere kun kunne utføre på datamaskinen din, er ikke dette så rart. Vi snakker kjappere prosessorer, batterier med forlenget levetid, kjappere netthastighet og større skjermer. Byttet fra datamaskin til mobil er forlengst i gang, og dette betyr mange store endringer i hvordan ting bør fungere på nettet.

Hva betyr det at nettsiden er mobilvennlig?

Jo, dette går hovedsaklig ut på at den utformingen du har valgt for nettsiden eller nettbutikken din, er tilpasset til de skjermene den skal leses på. Dette skal også justere seg automatisk, og den skal være enkel og behagelig å se på fra både PC, mobil eller nettbrett. Det spiller heller ingen rolle om du har en mobiltelefon med liten skjerm.

Bortsett fra rent funksjons- og designmessig, er det også uhyre viktig at nettsiden laster kjapt også på mobil. Det er fremdeles ikke alle som har tilgang til 4G, og hvis vi skal tro hva representanter fra Google har uttalt, vil nesten 50 % av brukerne forlate nettsiden hvis den ikke har lastet innen tre sekunder.

SEO – hvorfor er det så viktig?

SEO står for søkemotoroptimalisering, og dette er noe som fremdeles mange mennesker oppfatter som noe litt difust og ugjenkjennelig. Hvorfor er dette egentlig så viktig? Den mest brukte søkemotoren i verden er pr. i dag utvilsomt nettopp Google. Det betyr ingenting om formålet er å henvende seg til privatpersoner, bedrifter, eller det offentlige.